Grasmaaiers en meer voor een verzorgd gazon

gardena-elektrische-grasmaaier-powermax-32-eAankooptips grasmaaiers

Wilt u mooi en strak gemaaid gazon en heeft u nog niet de juiste grasmaaier of verticuteermachine? Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van deze producten. De aanschaffen +van een Gardena grasmaaier brengt een aantal voordelen met zich mee en bovendien zijn er verschillende typen Gardena grasmaaiers.

Verschillende typen grasmaaier

De ene grasmaaier is de ander niet; er zijn tegenwoordig veel verschillen. Gardena heeft in het assortiment zowel roterende als circulaire grasmaaiers: dit gaat over de bewegingen die de maaimessen maken. Ook het aantal maaimessen kan belangrijk zijn bij uw keuze. Hoe meer messen hoe intensiever/korter uw gras wordt gemaaid. Dit bepaalt weer hoe lang u bezig bent om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien heeft elke grasmaaier tegenwoordig extra functies die u misschien niet nodig hebt. U dient goed na te gaan of de extra luxe opweegt tegen de prijs.

Gardena verticuteermachine

Voor extra aandacht aan uw gazon, kunt u met een verticuteermachine het gras ´beluchten´. Met de Gardena verticuteermachine verwijdert u mos en kan het gras op adem komen. De Gardena verticuteermachine kunt u het hele jaar door regelmatig gebruiken waarmee mosvorming ook voorkomen wordt. Verticuteermachines zorgen voor een gezond en verzorgd gazon.

Type tuin

Heeft het gazon in uw tuin veel hindernissen zoals boomwortels, struiken en tegels? Is zo’n geval is een grote statische grasmaaier niet het meest geschikt. U kunt het beste kiezen voor een flexibele grasmaaier van een kleiner formaat. Ook hierin variëren de Gardena grasmaaiers dus u hebt de keuze.

Broerinneke